KARAYOLU TRAFİK VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ KİTABI
SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ UZMANI
UFUK KÜÇÜKALİ
TRAFİK GÜVENLİĞİ UZMANI
AŞİR ALTINÖZ
İKİNCİ ADAM YAYINLARI
KARAYOLU TRAFİK VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ
AŞİR ALTINÖZ / UFUK KÜÇÜKALİ
Yayına Hazırlayan: Ufuk KÜÇÜKALİ
İkinci Adam Yayınevi / Kaynak kitap
Eser: Trafik ve Sürüş Güvenliği Yazarlar: Aşir Altınöz ve Ufuk Küçükali Genel Yayın Yönetmeni: Ufuk Küçükali Kapak Tasarımı: Ufuk Küçükali İç Tasarım: Ufuk Küçükali
3. Baskı: MART 2020
Bu kitabın tüm hakları Aşir Altınöz ve Ufuk Küçükali’ ye aittir. İzin alınmadan basılamaz, yayınlanamaz, kopyalanamaz ve çoğaltılamaz. Ancak kaynak gösterilerek kısa alıntı yapılabilir.
Karayolu Trafik ve Sürüş Güvenliği / Aşir Altınöz ve Ufuk Küçükali

TRAFİKTE EMNİYET VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ, SİZİN TERCİHİNİZLE BAŞLAR. KENDİNİZE İLK SORMANIZ GEREKEN SORU. BEN GÜVENLİ SÜRMEK İSTİYOR MUYUM? EVET’ SE BU KİTABI OKUYUNUZ. / İkinci Adam Yayınevi
Karayolu Trafik ve sürüş güvenliği kitabı önsöz
Her yıl yurdumuzda meydana gelen trafik kazalarının analizleri yapılmaktadır. Trafik kazalarının sayısı, sebepleri, sonuçları ve kaza faktörlerinin kusur payları gibi, belirgin özellikleri özet olarak hazırlanmaktadır.
Yapılan çalışma sonucunda, kazaların oluşunda sürücü, yaya ve yolcu olarak insan faktörü % 98,12  (Bunun % 87,99 u Sürücü ) gibi çok büyük bir kusur payı ile birinci derecede sorumlu olduğu görülmüştür.
Trafik kazalarının azaltılması, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için insan faktörüne, Yol, Trafik ve Sürücü Güvenliği konusunda gerekli eğitimin verilmesi ve yetkililerce denetlenmesinin kaçınılmaz olduğu açıkça anlaşılmaktadır.
Elinizde bulunan bu kitap, sürüş becerilerini kazanmış sürücülerin bile, okuması ve uygulaması gereken kaynak kitap olmuştur. Bu kitapta, trafik kurallarının dışında güvenli sürüşü ve bireysel trafik güvenliği konusunda gerekli bilgileri bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Bununla beraber, trafik kurallarının yanında, güvenli sürüş kurallarını da öğrenerek, ilk geçiş hakkını değil, güvenli geçiş hakkını kullanan bilinçli ve mutlu sürücülerin çoğalmasını sağlamak, genel amacımız olmuştur.
Ufuk Küçükali / Aşir Altınöz
KARAYOLU TRAFİK VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ KİTABIMIZ HAKKINDA BASINDA ÇIKAN HABERLER

YAKIN TAKİP GAZETESİ RÖPORTAJ: HERKES EVİNE SAĞ SALİM VE MUTLU DÖNMELİ / AŞİR ALTINÖZ 

HERKES EVİNE SAĞ SALİM VE MUTLU DÖNMELİ / AŞİR ALTINÖZ

KARAYOLU TRAFİK VE SÜRÜŞ KİTABI / TRAFİK GÜVENLİĞİ UZMANI

Covid dolayısı ise kısıtlamalar kalkınca ,trafik kazaları tavan yapacak gibi görünüyor. 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince yurt genelinde trafik kazaları sonucu 33 kişi öldü ,100 kişi yaralandı.Bu kazalarda ise araç suya düşmesi sonucu 5 kişi de boğularak öldü.
ARAÇ SUYA DÜŞMESİ
Bu konuda sürücülere ne yapılması gerektiği kurslarda ve eğitimlerde anlatılmıyor.Sürücüler bu konuda ne yapması gerektiğini bilmiyor.
Peki araç ile ,dere,gölet ,su kanalı veya denize düştünüz ne yapacasınız?
Öncelikle panik yapmayın.Araç suya hemen batmayacaktır. 5-10 dakikanız var.Araç lastikler ve içerdeki hava ile yüzer durumda olacaktır.Emniyet kemerini çıkarın.Akü birden sönmez.Otomatik camları indirin.Manüel ise el ile camları indirin.Kapılar açılmaz.Camlar ve kapı açılmıyor ise koltuk başlığını çıkarın ve arka camı kırın. Su basıncı dengelenmeden kapılar açılmaz.Araçtan dışarı çıkın.Unutmayın aracınız motor yönünde öne doğru batacaktır.Tüm bunları panik yapmadan 5 -10 dakika içinde yapmalısınız.

Eğer araç için de çocuk var ise önce çocukları ve yaşlı kişileri çıkarın.Araç battıktan sonra suya dalıp onları kurtaramazsınız.
Trafik kazalarında en kötü olan suya düşme ve Araç alev almasıdır.Bu durmda artık bir sürücü değil bir itfaiye eri olarak hareket ediniz.Kazada ölmediniz ancak suda boğulma ve yanma riskiniz var.
Unutmayın Panik yapmayın.Daha fazla bilgi için Karayolu Trafik ve Sürüş Güvenliği kitabını öneririz.Herkesin tatile gitme hakkı vardır.Suda boğulmalar ve Trafik kazaları önlenebilir. Yol vermek yol vermektir başka mana aramayın. Arkanızdaki sürücünün hastası vardır,postası vardır veya delidir çılgındır.Yol vermek 4 saniye alır. Herkes evine sağ ,salim ve mutlu olarak dönmeli.
Aşır Altınöz, biyolog,trafik güvenliği uzmanı, rehber.

KARAYOLU TRAFİK VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ KİTABI / 3. BASKI / İKİNCİ ADAM YAYINLARI
TRAFİK GÜVENLİĞİ UZMANI: AŞİR ALTINÖZ / TRAFİK VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ UZMANI: UFUK KÜÇÜKALİ
1995 yılında sürücü kurslarına yeni soluk vermek amacıyla Nida Sürücü Kursu, gösterdiği mutlak kalite anlayışıyla yıllar içinde farkını ortaya koymuş ve kurumsal bir marka halini almıştır. Uzman eğitici kadrosunu teknoloji ile birleştirmesi ve kaliteli eğitim ile  İstanbul genelinde en iyi kurslardan olmayı hedeflemiştir. Değişen eğitim anlayışına ve sınav sistemine  uygun model uygulamasıyla da adaylara en doğru eğitim sistemini uygulamıştır.
0532 396 7068
ukucukali@gmail.com
Kadıköy/İstanbul
Feneryolu Mahallesi. Fahrettin Kerim Gökay caddesi.No: 122/2 Kat: 1/1 Kadıköy / İstanbul
Haftaiçi ve Haftasonu
09:00-19:00
Liste Başlık 3
Bu öğe hakkında insanlara bilgi verin. Bu öğeyi ilginç kılan nedir? Insanların yapmasını istediğiniz işlem için gerekli bilgileri verin.
Liste Başlık 1
Bu öğe hakkında insanlara bilgi verin. Bu öğeyi ilginç kılan nedir? Insanların yapmasını istediğiniz işlem için gerekli bilgileri verin.
Liste Başlık 2
Bu öğe hakkında insanlara bilgi verin. Bu öğeyi ilginç kılan nedir? Insanların yapmasını istediğiniz işlem için gerekli bilgileri verin.
Liste Başlık 3
Bu öğe hakkında insanlara bilgi verin. Bu öğeyi ilginç kılan nedir? Insanların yapmasını istediğiniz işlem için gerekli bilgileri verin.